Tuesday, April 2, 2013

Chef Lily : Grilled Salmon with Sauté mushroom


Grilled Salmon with Saute Tuscan Mushroom & Mixed buttered Vege

Bahan-bahan :
Frozen Salmon (kos dalam RM13 sekeping)
Tuscan mushroom ( cendawan butang pun boleh)
Bawang
Brocolli
Tomato Cherry
Salt & Pepper
Butter
Olive Oil
White Sauce (prego)

Cara-cara :

Grilled Salmon:
Tabur garam dan lada hitam atas salmon
Sedikit olive oil
Bakar atas pan

Untuk Saute Mushroom:
Hiris tuscan mushroom or cendawan butang
Hiris bawang merah or holland onion
Panaskan butter
Goreng cendawan bersama bawang sehingga berwarna coklat (sampai layu)
Letak sedikit garam dan lada sulah
Agak-agak dan hampir layur tu, boleh masukkan 1-2 sudu besar white sauce.
Kacau dan tutup api

Untuk Mixed Vege
Kukus broccolli
Panaskan olive oil
Masukkan brocolli, capsicum dan tomato cherry
Gaul-gaul je. Tutup api.
Jangan terlalu masak.

Siap!

Basically kos beli barang untuk 3 orang makan dalam RM60-65.
Boleh jimat and siap dalam 30 minit.

Selamat mencuba.

No comments:

Post a Comment